Välkommen på höstens mingel med FIAN!

Lär känna FIAN och andra som är intresserade av maträttvisa och tala om vad vi kan göra tillsammans!

Denna kväll kommer vi särskilt uppmärksamma den nya rapporten av the Global Network for the Right to Food and Nutrition “Women’s Power in Food Struggles” (Kvinnors makt i kamp för mat).
I dagens kontext av ökad hunger och ekologisk kollaps, utsätts kvinnor och alla de som som tänker om kring mat, miljö och ekonomier, för ökade attacker. Den här upplagan av the Right to Food and Nutrition Watch är tidsenlig och nödvändig: författarna tar upp nyckelfrågor om makt och påvisar det strukturella våld som hotar kvinnor och miljö. Paradoxalt är kvinnor majoriteten av de som producerar mat och ändå är de oproportionerligt utsatta av hunger. Rapportförfattarna kallar mat och feministiska rörelser, som representerar en mångfald av kamper och politiska hemvister, till att bygga allianser och delta i diskussionen för kvinnor, unga kvinnor och flickors rättigheter för att skapa rättvisa matsystem.
Rapporten tar upp teman som kvinnors motstånd mot auktoritära styren i Brasilien, Filippinerna och Rojava, agroekologi och feminism, och genus och mångfald.

LOTTERI
Stöd FIANs arbete för rätten till lämplig mat och matsuveränitet genom att delta i vårt lotteri under kvällen med fina priser, kom för en chans att vinna!

10% RABATT I BAREN…men endast för FIAN-medlemmar. Gå med i FIAN här Stötta arbetet med rätten till lämplig mat samtidigt som ni får ta del av rabatt i baren, win-win!

Anmäl ditt deltagande genom denna länk:
RSVP: https://www.eventbrite.com/e/fian-minglet-tickets-78611080859

Vi ses där!

Håll utkik här för fler överraskningar under denna kväll!

Rapporten finns i pappersformat på engelska och tillgänglig att ladda ner på engelska, spanska, franska och portugisiska här: https://www.righttofoodandnutrition.org/womens-power-food-struggles