Rätten till mat och försörjning och global rättvisa hänger ihop, och är oerhört aktuella frågor inte minst under corona-pandemi och klimatkris. Därför är FIAN:s arbete lika aktuellt som alltid. Rätten att försörja sig, ekonomiskt och socialt är centralt i FIAN:s arbete, liksom att respektera och skydda naturen och de människor som försvarar den. FIAN:s arbete är baserad på FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna särskilt konventionerna om de ekonomiska sociala och kulturella rättigheterna.

Vi söker nu personer som vill driva frågorna och FIAN som förening genom ett styrelseuppdrag.

Detta innebär att arbeta för att leda och utveckla föreningens arbete både praktiskt och strategiskt. Uppdraget kräver att du kan ta egna initiativ och vill skapa resultat och förändring. Det finns också goda möjligheter att ha väldigt roligt! 

Posten som kassör är vakant och utöver det finns det möjlighet att väljas in som ledamot om du har de kompetenser föreningen eftersöker.

Vi ser gärna att du har föreningserfarenhet och kunskap om ekonomi, HR, fundraising och/eller marknadsföring. Vidare söker vi personer med kunskap om och/eller engagemang för mänskliga rättigheter och utvecklingsfrågor. Du ska också ha möjlighet att vara en a aktiv och närvarande styrelseledamot. Du förväntas delta i möte var sjätte vecka och utöver det uppfylla uppdrag du tagit på sig samt delta i de arbetsgrupper och utskott du valt att ingå i. 

För rollen som kassör behöver vi dig som har ekonomisk utbildning eller goda kunskaper förvärvade på annat sätt inklusive redovisning, och även vill bidra till arbetet att stärka FIANs ekonomi.
Om du känner någon eller några som kan vara dem vi söker, skicka vidare annonsen! 

Förslag på kandidater anmäls via nedanstående länk. Det går också bra att maila valberedningen.

Har du frågor/funderingar om vad det innebär att sitta i FIAN:s styrelse eller ha andra förtroendeuppdrag i föreningen, kontakta styrelsen via ordförande Charlotte Lind charlotte.lind@fian.se eller valberedningen via valberedningen@fian.se

Fyll i vår nomineringsenkät här!

Kategorier: Nyheter

1 kommentar

Kallelse till extra årsmöte – FIAN Sverige · 2020-10-11 kl. 11:47

[…] Läs separat annons från valberedningen för mer information om hur du nominerar dig själv eller n….  […]

Kommentarer inaktiverade.