Rätten till mat och försörjning och global rättvisa hänger ihop, och är oerhört aktuella frågor inte minst under corona-pandemi och klimatkris. Därför är FIAN:s arbete lika aktuellt som alltid.

Vi söker nu personer som vill driva frågorna och FIAN som förening genom ett styrelseuppdrag. Posterna som ordförande och som kassör blir vakanta och behöver fyllas. Det kan även finnas utrymme för ytterligare någon ordinarie ledamot eller suppleant. 

Rätten att försörja sig, ekonomiskt och socialt är centralt i FIAN:s arbete, liksom att respektera och skydda naturen och de människor som försvarar den. FIAN:s arbete är baserad på FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna särskilt konventionerna om de ekonomiska sociala och kulturella rättigheterna.

Ett styrelseuppdrag innebär arbete för att leda och utveckla föreningens arbete både praktiskt och strategiskt. Uppdraget kräver att du kan ta egna initiativ och vill skapa resultat och förändring. Det finns också goda möjligheter att ha väldigt roligt! 

Vi ser gärna att du har föreningserfarenhet. Vidare söker vi personer med kunskap om och/eller engagemang för mänskliga rättigheter och utvecklingsfrågor. Kanske känner du redan FIAN, eller så har du erfarenheter och kompetens från andra håll som du kan bidra med. Om du känner någon eller några som kan vara dem vi söker, skicka vidare annonsen! 

För rollen som kassör behöver vi dig som är noggrann och trygg med ekonomi och vill bidra till att stärka FIANs ekonomi.

För rollen som ordförande behöver vi dig som är bra på att hålla ihop och leda en grupp och är strukturerad och är bra på att kommunicera och engagera.

Förslag på kandidater anmäls via nedanstående länk. För att komma med i valberedningens förslag behöver vi ha kandidaternas info senast den 24 oktober

Styrelsen väljs sedan på extra årsmöte den 7 november 2020. Det går även att kandidera på plats på årsmötet.
Läs mer och anmäl dig till årsmötet.

Har du frågor/funderingar om vad det innebär att sitta i FIAN:s styrelse eller ha andra förtroendeuppdrag i föreningen, kontakta styrelsen via ordförande Louise Arbin, louise.arbin@fian.se eller valberedningen via valberedningen@fian.se

Fyll i vår nomineringsenkät här!

Kategorier: Nyheter

1 kommentar

Kallelse till extra årsmöte – FIAN Sverige · 2020-10-11 kl. 11:47

[…] Läs separat annons från valberedningen för mer information om hur du nominerar dig själv eller n….  […]

Kommentarer inaktiverade.