Årets höjdpunkt. Välkommen på en heldag med intressanta och tankeväckande föreläsningar och möten. I år på temat “Äter livsmedelsindustrin upp rätten till mat?”

Världen över krymper antalet bönder. De är överflödiga i den högteknologiska livsmedelsindustrin som växer fram i allt högre takt. Men vad händer när rätten till mat hamnar i de multinationella livsmedelsföretagens händer? Vad innebär det för människors hälsa, försörjningsmöjligheter, kultur? Vad händer med miljön? Världsekonomin?

Lugn FIAN har lösningarna. Vi kommer diskutera allt ifrån den enskilde bondens förutsättningar till de globala regelverken. Till hjälp har vi intressanta föreläsare och kunniga experter. Så tveka ej.

Dessutom får du möjlighet att lära dig mer om hur organisationen fungerar och bidra med dina åsikter och synpunkter. I år har vi många stora framtidsbeslut att ta ställning till. Oavsett om du är en inbiten FIANista, helt ny i dessa sammanhang eller bara vill kolla vad det här handlar om så är du varmt välkommen. För att få rösta på årsmötet behöver du vara betalande medlem.

Vill du motionera? Hurra! Skicka din motion till info@fian.se senast den 1 april.

Det praktiska:

Var: Källtorps trädgård
Ältavägen 105, Nacka (inte långt från Hellasgården) 17 min med buss 401 från Slussen i Stockholm.
När: 14 april 2018 vi börjar med kaffe 9.00 och håller på hela dagen ända fram till ca 18.00. dagen kommer att börja med föreläsningar och expertbesök så upp och hoppa kära fianista!

Mat
Vi bjuder på lunch och fika hela dagen. Källtorps Trädgård serverar vegetarisk sopplunch på egenodlade grönsaker med smörgås, och hemlagad äppelkaka till fikat. Har du några övriga matpreferenser/allergier, skriv detta när du anmäler dig.

Kom vart du än bor
Bor du inte i Stockholm men vill komma ändå? Inga problem!
Vi kan ordna reseersättning och boende, behöver du boende i Stockholm måste du anmäla det innan 7 april. Kontakta Richard på richard.norendal@fian.se

Anmälan
Vi ser fram emot en spännande dag tillsammans med dig! Anmäl dig till Richard Norendal, richard.norendal@fian.se

Övrigt
Årsmöteshandlingar och program för dagen hittar du längre ner på denna sida.

Informationen kommer även skickas ut via epost innan årsmötet till alla som är anmälda. Har du motioner eller frågor du vill att årsmötet ska besluta om, skicka dem till oss senast två veckor innan mötet d.v.s. senast den 1 april.

Vill du engagera dig? Vi söker mötesfunktionärer- ett bra sätt att få ännu bättre koll på hur vi jobbar. Vi söker också en ny ledamot och en kassör. Maila richard.norendal@fian.se

Hör av dig om du har några frågor till info@fian.se eller ring 070 634 93 47

Välkommen!

Här under hittar du alla dokument du behöver ha koll på
Program – utbildningsdag och årsmöte 14 april
Dagordning årsmöte 2018
Förslag på nya stadgar FIAN Sveriges årsmöte 2018
FIAN Sveriges stadgar antagna 2017
FIAN Sveriges verksamhetsberättelse 2017
FIAN Sveriges årsredovisning 2017
FIAN Sveriges verksamhetsplan 2018
Förslag till strategisk långtidsplan 2018-2023
Valberedningens förslag till FIAN Sverige styrelse 2018
Budget 2018

Kategorier: Nyheter