FIAN Sverige söker vikarierande projekthandläggare och samordnare

FIAN Sverige är den svenska sektionen av den internationella människorättsorganisationen FIAN. Vi är en expertorganisation med hjärtat hos gräsrötterna. Vår vision är en värld utan hunger där varje individ åtnjuter sina mänskliga rättigheter med värdighet och självbestämmande, främst rätten till lämplig mat. FIAN synliggör och sprider information om kränkningar av rätten till mat genom att arbeta med olika fall runt om i världen. Vi bedriver påverkansarbete nationellt och internationellt. FIAN har medlemmar i över 60 länder och har rådgivande status i FN och Europarådet. FIAN Sverige har ca 200 medlemmar och ett kansli i Solidaritetshuset i Stockholm med för närvarande en anställd.

Om tjänsten:

FIAN söker nu en vikarierande projekthandläggare och samordnare för att tillsammans med kanslichef samordna kansliet och organisationens arbete.

Vi söker dig som har intresse för globala rättighets- och rättvisefrågor och mycket god kännedom av FIANs frågor. Du är van vid att skriva olika typer av texter och underlag och ha kontakt med flera nätverk, personer och organisationer, gärna inom ideell sektor. Du har också erfarenhet av att arbeta med administration. Som person söker vi dig som är strukturerad, välorganiserad, samarbetar bra med andra men även kan arbeta självständigt med att hantera och samordna parallella arbetsprocesser och aktörer på ett noggrant och proffsigt sätt. Du måste också trivas med att arbeta strategiskt såväl som operativt.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a.:

 • Att bidra till projektrapportering till ForumCiv
 • I samverkan med kanslichef och styrelse bidra till framtagandet av ansökningar för nya projekt och bidrag.
 • Tillsammans med kanslichef vara länk mellan styrelse och kansli samt bidra till att bereda underlag inför styrelse- och årsmöten.
 • Bidra till att skapa och uppehålla goda relationer med bl.a. samarbetsorganisationer, medlemmar och nätverk.
 • Administrativt arbete inklusive stöd till kanslichef med övriga förekommande arbetsuppgifter på kansliet och i den löpande verksamheten.

Krav:

 • Eftergymnasial utbildning inom utvecklingsfrågor och mänskliga rättigheter, eller motsvarande kunskap/erfarenhet inhämtad på annat sätt.
 • Erfarenhet av arbete i ideell organisation
 • Erfarenhet av att planera, ansöka, genomföra och följa upp/rapportera större projekt och program
 • God förmåga till kritiskt och analytiskt tänkande, samt erfarenhet av att göra omvärldsanalyser.
 • Mycket goda kunskaper i att tala och skriva på svenska och engelska. Var god skicka in arbetsprov i form av relevant text som visar på skriftlig förmåga

Meriterande:

 • Erfarenhet av att arbeta med verksamhet som är finansierad av ForumCiv eller EU.
 • Erfarenhet av att arbeta med internationellt utvecklingssamarbete.
 • Erfarenhet av nätverksskapande
 • Kunskaper om maträttigheter

Villkor och anställningsprocess:  Tjänsten är ett vikariat om 50 % med start den 1 februari 2021 till och med den 30 maj 2021.

Placering:

FIAN Sveriges kontor i Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40, Stockholm,.

Kollektivtavtal:

Fian Sverige har kollektivavtal med Unionen IDEA.

Vi erbjuder friskvårdsbidrag och arbetar 37,5 timmars veckor

Ansökan:

Du ansöker genom att skicka CV och personligt brev till ansokan@fian.se senast den 10 januari 2021. Vi hanterar ansökningarna löpande.

Skriv ”Ansökan vikarierande projekthandläggare och samordnare” i ämnesråden.

Frågor:

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att maila info@fian.se. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att maila FIAN Sveriges ordförande Charlotte Lind charlotte.lind@fian.se

Välkommen med din ansökan!

Kategorier: Nyheter