Vill du arbeta för mänskliga rättigheter? Blir du upprörd av att tänka på att våra gemensamma pensionspengar investeras i företag som förstör miljön och tvingar bort folk från sina marker? Är du bra på att driva en verksamhet framåt och hålla i trådarna? Har du koll på att söka finansiering? Vill du arbeta för rätten till mat och mark och vara del av en expertorganisation med hjärtat hos gräsrötterna? Då kanske du är FIAN Sveriges blivande kanslisamordnare!

FIAN Sverige är en nationell sektion av den internationella organisationen FIAN International med huvudkontor i Heidelberg, Tyskland. Du är därmed del av en internationell rörelse och blir ansiktet utåt här i Sverige. Du kommer inledningsvis att vara den enda anställda. De senaste åren har antalet anställda varierat mellan 1-3 personer. Målet är att göra ytterligare rekryteringar framöver och då kommer tjänsten att innebära ett personalansvar. Är du rätt person för tjänsten har du goda möjligheter att utforma tjänsten utefter dina förutsättningar och talanger. Du jobbar nära med styrelsen som är ideell men operativ.

Arbetsbeskrivning

Kanslisamordning
Övergripande ansvar för att samordna kansliets verksamhet. Planera för och fatta beslut inom ramen för godkänd verksamhetsplan och projekt i samarbete med styrelsen. Dialog  och samverkan med medlemmar och aktivister. Representera FIAN Sverige vid dialog med beslutsfattare. Delvis ansvara för samarbete och kommunikation med FIAN International, andra FIAN-sektioner samt delta i de nationella nätverk där FIAN ingår.

Projektsamordning
Du planera och följer upp aktiviteter inom ramen för informations- och utvecklingsprojekt. Du deltar i en del av aktiviteterna. Löpande dialog med och stöd till våra partnerorganisationer/samarbetspartners (för närvarande i Ecuador och Colombia). Genomföra visst påverkans- och opinionsbildande arbete gällande våra projekt och huvudfrågor. Ansvara för att projektbudgetar uppdateras och efterlevs enligt avtal. Ansvara för narrativa och ekonomiska projektrapporter enligt avtal med finansiärer.

Ekonomi, ansökningar och administration
Ansvar för att söka ny finansiering och följa upp existerande finansiering tillsammans med styrelsen. Budget och ekonomisk redovisning för informations- och utvecklingsprojekt. Övergripande ansvar för ekonomisk administration och kansliadministration.

Krav

 • Dokumenterade kunskaper om mänskliga rättigheter och globala utvecklingsfrågor.
 • En god strateg med förmåga att arbeta resultatorienterat, strukturerat och med stort ansvar.
 • Erfarenhet av att arbeta med program- projekt- och ansökningshantering i relation till finansiärer (t.ex. Forum Syd, Sida och EU).
 • Erfarenhet av att planera, genomföra och följa upp projekt med partnerorganisationer (t.ex. kapacitetsbyggande insatser, påverkansarbete, dokumentation och uppföljning)
 • Goda kunskaper gällande ekonomihantering, intern kontroll och kvalitetssäkring.
 • En god relationsbyggare med förmåga att skapa goda relationer med medlemmar, partnerorganisationer, beslutsfattare och givare.
 • Van att verka inom folkrörelser inkl. att arbeta gentemot styrelse och medlemmar.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, engelska och spanska (tjänsten innebär projekthantering och kommunikation med partnerorganisationer på engelska och spanska)

Meriterande

 • Erfarenhet av opinions- och påverkansarbete.
 • Erfarenhet av digital kommunikation.
 • Goda kunskaper om ekonomiska, sociala och kulturella rättigheterna.
 • Goda kunskaper om beslutsprocesser inom FN, EU och i Sverige.

Anställning och ansökan

Tillsvidare på minst 80 %  med start februari 2019 eller snarast möjligt därefter, med placering i Stockholm. Resor nationellt och internationellt kan förekomma.

Skicka personligt brev och CV senast den 17 januari  2019 till ansokan@fian.se
Skriv ”Kanslisamordnare FIAN Sverige” som ärende.

Har du frågor?

Viktoria Olausson, ordförande, viktoria.olausson@fian.se  

Tara Shoup-Paulsson, t.f. kanslichef, tara.s.paulsson@fian.se

Telefon till kansliet: 070 634 93 47

Telefon till t.f. kanslichef: 070 014 71 47

Kategorier: Nyheter