Är du intresserad av mat- och rättvisefrågor i Sverige och i världen? FIAN är en människorättsorganisation som står upp för småbrukare och urfolks rättigheter. Vi säger: rätten till näringsrik mat och egen försörjning först! Vi säger att naturen ska respekteras och de människor som försvarar naturen ska skyddas. FIAN bekämpar hunger med mänskliga rättigheter som främsta verktyg.

Bli en fixare. Vi fixar mänskliga rättigheter.

Att vara med i styrelsen är kul och lärorikt! Så vill du kavla upp ärmarna- göra något viktigt och lära dig mer om rätten till mat – tveka inte att kandidera. Eller så kanske du känner du någon som borde? Det viktiga är att tid och intresse finns – resten går att lära sig. Styrelsen ansvarar för att verksamheten genomförs på ett bra sätt och att FIAN syns och hörs. Det mesta av det praktiska arbetet görs av kansli (idag en tjänst) och volontärer/aktivister. Utöver erfarenhet, kunskap och/eller engagemang för mänskliga rättigheter och utvecklingsfrågor, söker vi dig med kunskap och erfarenheter av exempelvis fundraising, medlemsvärvning, ekonomi och HR för att på ett bra sätt kunna fatta beslut kring dessa områden.

Förslag på kandidater anmäls via nedanstående länk. För att komma med i valberedningens förslag behöver kandidaterna fylla i nedanstående länk senast den 15 november 2019. Styrelseledamöterna väljs sedan in på extra årsmötet den 27 november. Det går även att kandidera på plats på årsmötet. Är du nyfiken på vilken typ av gäng du ska jobba med? Se nuvarande styrelse här. Har du fler frågor/funderingar om vad det innebär att sitta i FIAN:s styrelse eller ha andra förtroendeuppdrag i föreningen, kontakta styrelsen på viktoria.olausson@fian.se eller valberedningen på valberedningen@fian.se

Dela gärna den här efterlysningen med hela ditt nätverk! 🙂

Kategorier: Nyheter