FIAN Sverige söker praktikant med fokus på kommunikation

Tycker du också att mänskliga rättigheter är det viktigaste som finns? Att alla ska ha rätt att äta sig mätta? Att vi behöver vara extra rädda om jorden vi lever på? Är du intresserad av rätten till mat, hållbar utveckling, naturresurser, mark, vatten och jordbruk? Är du en fena på kommunikation? Då är FIAN Sverige praktikplatsen för dig!

FIAN Sverige är den svenska sektionen av den internationella människorättsorganisationen FIAN International. FIAN arbetar för rätten till lämplig mat genom att synliggöra och sprida information om kränkningar av rätten till mat och bedriva påverkansarbete nationellt och internationellt. FIAN har medlemmar i över 60 länder och har rådgivande status i FN och Europarådet. 

Praktiken:

Som praktikant kommer du att få en unik inblick i hur FIAN Sverige arbetar för rätten till lämplig mat. Du kommer att arbeta tillsammans med kanslichefen med att planera och genomföra utåtriktade aktiviteter samt skriva och publicera texter för hemsidan samt inlägg i sociala medier, och representera organisation i utåtriktade aktiviteter. Du kommer även att fungera som ett stöd för personal i den dagliga driften av kansliet samt med arbete i relation till våra partnerorganisationer. Andra arbetsuppgifter kan komma att utformas efter FIAN:s behov och det finns stora möjligheter att utforma praktiken utifrån dina intresse- och kompetensområden.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har relevant bakgrund inom t.ex. mänskliga rättigheter, statsvetenskap, internationella relationer eller kommunikation samt erfarenhet av engagemang i ideell organisation. Erfarenhet av kommunikationsarbete och kunskaper i spanska är ett stort plus. 

När och hur?

För att kunna genomföra praktik på FIAN behöver du en godtagbar huvudman som står bakom, vilket innebär att du studerar en poänggivande praktikkurs via högskola/universitet eller att du genomför praktiken via arbetsförmedlingen. Praktikperioden kan omfatta minst en halv termin (ca 10 veckor) men önskvärt är en hel termin (ca 20 veckor). Praktiken genomförs på heltid. Praktiken är förlagd vid vårt kansli Solidaritetshuset på Södermalm i Stockholm.

Ansökan

Skicka din ansökan till ansokan@fian.se. Märk mailet med “praktik VT 2020”. Vi vill ha din ansökan senast den 25 oktober 2019. Bifoga personligt brev och CV och berätta varför du vill göra praktik just på FIAN.

Om FIAN

FIAN Sverige är den svenska sektionen av den internationella människorättsorganisationen FIAN. Vi är en expertorganisation med hjärtat hos gräsrötterna. Vår vision är en värld utan hunger där varje individ åtnjuter sina mänskliga rättigheter med värdighet och självbestämmande, främst rätten till lämplig mat. FIAN synliggör och sprider information om kränkningar av rätten till mat genom att arbeta med olika fall runt om i världen. Vi bedriver påverkansarbete nationellt och internationellt.

FIAN har medlemmar i över 60 länder och har rådgivande status i FN och Europarådet. FIAN Sverige har 200 medlemmar och ett kansli med en anställd. 

Frågor?

Om du har frågor om praktiken är du välkommen att höra av dig till oss med frågor till info@fian.se eller 070-634 93 47.

Välkommen med din ansökan!

Kategorier: Nyheter