FIAN Sverige söker praktikant med fokus på kommunikation

Tycker du också att mänskliga rättigheter är det viktigaste som finns? Att alla ska ha rätt att äta sig mätta? Att vi behöver vara extra rädda om jorden vi lever på? Är du lite extra intresserad av rätten till mat, hållbar utveckling, naturresurser, mark, vatten och jordbruk? Är du en fena på kommunikation? Då är FIAN Sverige praktikplatsen för dig!

FIAN Sverige söker en praktikant till höstterminen 2019. Som praktikant kommer du att vara en viktig del av kansliet och få god inblick i hela verksamheten. Utöver att utföra utåtriktade aktiviteter kommer din praktik att planeras utifrån verksamhetens behov och dina intressen. Tidigare praktikanter har bland annat arbetat med att skriva pressmeddelanden och debattartiklar, ansvara för hemsida och sociala media, genomföra olika kommunikationsinsatser, arrangera seminarier och paneler, skriva ansökningar och representera FIAN i olika nätverk.

Vem söker vi?

Vi söker en praktikant med ett stort intresse för mänskliga rättigheter och planetens välmående samt med relevant bakgrund inom t.ex. mänskliga rättigheter, statsvetenskap, miljö-, jordbruks- och klimatfrågor eller kommunikation. Vi ser gärna att du tidigare har genomfört projekt och har erfarenhet av ideellt engagemang. Ett plus om du är en fena på kommunikation. Vi är ett litet kansli bestående av en kanslichef och söker därför någon som kan komma med egna idéer och genomföra dem. Erfarenhet av att skriva texter, ansvara för hemsida och sociala media och arrangera seminarier är önskvärt.

Arbetsuppgifterna kommer att utformas efter FIAN:s behov, men du har som praktikant stort utrymme att själv utforma praktiken utifrån dina intresse- och kompetensområden.

När och hur?

Vi ser helst att du kan göra praktik under 20 veckor med start i mitten-slutet av augusti. Praktiken bör ingå i dina studier på högskola eller universitet. Ingen ersättning utgår.

Praktiken är förlagd vid vårt kansli Solidaritetshuset på Södermalm i Stockholm. Det finns även möjlighet att arbeta på distans vissa dagar i veckan efter överenskommelse med kanslichef.

Ansökan

Skicka din ansökan till ansokan@fian.se. Märk mailet med “praktik HT 2019”. Vi vill ha din ansökan senast 24 maj 2019. Bifoga personligt brev och CV.

Om FIAN

FIAN Sverige är den svenska sektionen av den internationella människorättsorganisationen FIAN. Vi är en expertorganisation med hjärtat hos gräsrötterna. Vår vision är en värld utan hunger där varje individ åtnjuter sina mänskliga rättigheter med värdighet och självbestämmande, främst rätten till lämplig mat. FIAN synliggör och sprider information om kränkningar av rätten till mat genom att arbeta med olika fall runt om i världen. Vi bedriver påverkansarbete nationellt och internationellt.

FIAN har medlemmar i över 60 länder och har rådgivande status i FN och Europarådet.

Frågor?

Om du har frågor om praktiken är du välkommen att kontakta kanslichef Hanna Dahlström
på 070-634 93 47 / hanna.dahlstrom@fian.se eller ordförande Viktoria Olausson på viktoria.olausson@fian.se.

Välkommen med din ansökan!

Kategorier: Nyheter