Tycker du också att mänskliga rättigheter är det viktigaste som finns? Att alla ska ha rätt att äta sig mätta? Att vi behöver vara extra rädda om jorden vi lever på? Är du lite extra intresserad av rätten till mat, hållbar utveckling, naturresurser, mark, vatten och jordbruk? Vill du sätta stopp för att vinstintressen ska diktera utvecklingen? Då är FIAN praktikplatsen för dig!

tomato

FIAN Sverige söker en praktikant till höstterminen 2018. Som praktikant kommer du att vara en viktig del av kansliet och styrelsen och få inblick i hela verksamheten. Du kommer framförallt att arbeta med att planera och genomföra utåtriktade aktiviteter och sköta den löpande externa kommunikationen. Bland annat kommer du att bidra till FIANs medverkan i och arrangemang under Matsuveränitetsveckan, som äger rum den 18-22 oktober 2018.

Vem söker vi?

Vi söker en praktikant med relevant bakgrund inom t.ex. mänskliga rättigheter, statsvetenskap, miljö- jordbruks- och klimatfrågor eller kommunikation och event. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att genomföra projekt och har erfarenhet av ideellt engagemang. Vi är ett litet kansli och söker någon som kan komma med egna idéer och genomför dom. Erfarenhet av att arrangera event såsom seminarier, workshopar och panelsamtal är önskvärt. Likaså är kunskaper inom kommunikation ett plus.

Arbetsuppgifterna kommer utformas efter FIAN:s behov, men du har som praktikant stort utrymme att själv utforma praktiken utifrån dina intresse- och kompetensområden.

Vi sitter i Solidaritetshuset på söder i Stockholm.

Ansökan
Skicka din ansökan till ansokan@fian.se. Vi vill ha din ansökan senast 11 juni. Inkludera personligt brev och CV. Inkludera en presentation av dig själv och berätta varför du är intresserad av att praktisera hos just oss och vad du önskar bidra med och lära dig mer om.
Om FIAN
FIAN-Sverige är den svenska sektionen av den internationella människorätts-organisationen FIAN (FoodFirst Information & Action Network). FIAN arbetar för allas rätt att försörja sig och grundar sitt arbete på internationellt stadgade mänskliga rättigheter. FIAN synliggör och sprider information om kränkningar av rätten till mat och bedriver påverkansarbete nationellt och internationellt.

Vi har medlemmar i över 60 länder och har rådgivande status i FN och Europarådet.

Om du har frågor om praktiken är du välkommen att kontakta
kansliet på 070-634 93 47 eller maja.magnusson@fian.se

Välkommen med din ansökan!

Kategorier: Nyheter