Ta plats i styrelsen!

2017-02-21

Vi är ett gäng som kallar oss för FIANistas som står upp för småbrukare och urfolks rättigheter. Vi säger: rätten till näringsrik mat och egen försörjning först! Vi säger att naturen ska respekteras och de människor som försvarar naturen ska skyddas. Det är ganska enkelt: först ska du bli mätt, sen kan du tjäna pengar av min mark.

Vi synliggör konsekvenser av svenska investeringar

Vi tycker det är viktigt att vår organisation finns i Sverige för vi bidrar med viktiga perspektiv i debatter kring storbankernas markinvesteringar och till svenska politikers kunskaper om mänskliga rättigheter. Vi ser också till att synliggöra konsekvenser av svenska pengar i så kallade utvecklingsländer.
Styrelsen i FIAN består av ett gäng fixare med stort intresse för mänskliga rättigheter. Verksamhetsåret börjar närma sig sitt slut och nu är det dags välja in fler till vår styrelse. Är du intresserad eller känner någon som borde kandidera. Det är viktigt att det finns tid och intresse för föreningslivet – resten går att lära sig*. Förslag på kandidater skickas till valberedningen (Maria och Ida) på valberedningen@fian.se. Förslagen ska innehålla:
  • namn på de föreslagna personerna
  • deras kontaktuppgifter samt
  • en kort motivering till varför de passar till styrelseuppdrag/internrevisor i FIAN Sverige.

Jag vill ha era förslag senast den 10 mars.

Årsmötet äger rum i april och då kommer vi i anslutning till årsmötet också ha en utbildningshelg för medlemmarna. Läs mer om oss på www.fian.se.

Dela gärna den här efterlysningen med hela ditt nätverk!

*FIAN:s styrelse ansvarar för att aktiviteter, administration, ekonomi och annan verksamhet genomförs på ett bra sätt. Utöver erfarenhet, kunskap och/eller engagemang för mänskliga rättigheter och utvecklingsfrågor, värderar valberedningen även kunskap och erfarenheter i exempelvis fundraising, medlemsvärvning, kommunikation, ekonomi och föreningsadministration.Har du fler frågor/funderingar om vad det innebär att sitta i FIAN:s styrelse eller ha andra förtroendeuppdrag i föreningen, kontakta styrelsen styrelsen@fian.se på eller valberedningen på valberedningen@fian.se.

16681921_1628257623868133_8946365566529300675_n

 

 

 

Senast uppdaterad: 2017-02-21

Dela:[easy-share]