cof

Brinner du för mänskliga rättigheter? Kanske extra mycket för frågor som rör mat, naturresurser som mark, vatten och fröer?  Funderar du mycket på hur man ska  sätta stopp för företag och privata aktörers brott mot mänskliga rättigheter i andra länder? Då är FIAN praktikplatsen för dig!

Huvudsakliga uppgifter

Som praktikant blir du en av oss på kansliet och en väldigt viktig person i det dagliga arbetet. Det innebär att du kommer få möjlighet att lära dig massor om hur det funkar på en liten ideell organisation och ta mycket eget ansvar. Du kommer med guidning och handledning bland annat få inblick i  hur man driver och rapporterar små och stora projekt. Du kommer få ta ansvar för ett eget projekt och arrangera FIANs årsmötet.Det kommer finnas stora möjligheter att utforma praktiken utifrån dina egna intresse- och kompetensområden och du kommer kunna jobba inom alla FIANs arbetsområden.

Kunskaper och erfarenheter

Vi söker en praktikant som har relevant högskoleutbildning inom t.ex. mänskliga rättigheter, miljö eller statsvetenskap. Utöver erfarenhet, kunskap och/eller engagemang för utvecklingsfrågor, värderar vi kunskap och erfarenheter från exempelvis fundraising, medlemsvärvning, kommunikation, ekonomi och föreningsadministration. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav, spanska/ portugisiska är ett plus.

Om praktikplatsen

FIAN Sverige är den svenska sektionen av den internationella människorättsorganisationen FIAN. Vi är en organisation som står upp för småbrukare och urfolks rättigheter. Vi säger: rätten till näringsrik mat och egen försörjning först!  FIAN synliggör och sprider information om kränkningar av rätten till mat och bedriver påverkansarbete nationellt och internationellt. FIAN har medlemmar i över 60 länder och har rådgivande status i FN och Europarådet. Du kommer arbeta på den svenska sektionens kansli på södermalm i Stockholm.

Ansökans innehåll

Personligt brev och CV. Berättar om dig själv och varför du vill praktisera hos oss.  Vi har som krav att du går en CSN berättigad kurs på motsvarande 30 hp för att få söka.

Kontakt och ansökningsinformation

Ansökan skickas till: info@fian.se

Skickas senast den 10 december 2017

Kontaktperson är Maja Magnusson, FIAN. Har du frågor om praktiken så får du gärna höra av dig till: maja.magnusson@fian.se eller tel: 070 634 93 47