Är du vår nästa praktikant?

2017-05-03

praktikantTycker du också att utveckling och mänskliga rättigheter är det bästa som finns? Att diskriminering av utsatta grupper är sämst. Är du lite extra intresserad av rätten till mat, naturresurser, mark, vatten och fröer-  hållbar utveckling- systemkritik? Vill du sätta stopp för att vinstintressen ska diktera? Då är FIAN praktikplatsen för dig!

Nu söker FIAN Sverige praktikant till höstterminen 2017. Som praktikant kommer du framförallt att arbeta med att planera och genomföra utåtriktade aktiviteter. Du kommer fungera som stöd i allt det dagliga arbetet och vara en viktig del av kansliet.

 

Arbetsuppgifterna kommer utformas efter FIAN:s behov, men det kommer självklart även finnas stora möjligheter att utforma praktiken utifrån dina intresse- och kompetensområden.

Vi söker en praktikant med relevant bakgrund inom t.ex. mänskliga rättigheter, statsvetenskap eller landsbygdsutveckling. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att påbörja och slutföra projekt och har erfarenhet av ideellt engagemang. Erfarenhet av och kunskaper inom kommunikation och sociala medier är ett plus.

Ansökan

Skicka din ansökan till ansokan@fian.se. Rekrytering sker löpande, men senast 28 maj vill vi ha din ansökan inne. Inkludera personligt brev, CV, studieintyg och ett intyg om praktikterminen. Inkludera en presentation av dig själv och berätta varför du är intresserad av att praktisera hos just oss.

Om FIAN

FIAN-Sverige är den svenska sektionen av den internationella människorättsorganisationen FIAN (FoodFirst Information & Action Network). FIAN arbetar för allas rätt att försörja sig och grundar sitt arbete på internationellt stadgade mänskliga rättigheter. FIAN synliggör och sprider information om kränkningar av rätten till mat och bedriver påverkansarbete nationellt och internationellt. FIAN har medlemmar i över 60 länder och har rådgivande status i FN och Europarådet. FIAN-Sverige har 250 medlemmar och ett litet kansli i Stockholm.

Om du har frågor om praktiken är du välkommen att kontakta kansliet på 070-634 93 47 eller maja.magnusson@fian.se

Välkommen med din ansökan!

Senast uppdaterad: 2017-05-03

Dela:[easy-share]