Event_ReleaseBild_1140Årets mest spännande rapport, Right to Food and Nutrition Watch, är här och det ska vi fira. Denna utgåva ”Keeping Seeds in People’s Hands” sätter fokus på fröer och det går att läsa mer om den på hemsidan här eller hela rapporten här. Alla som kommer får varsitt exemplar!

Fredagen 11 november bjuder vi in till After Work och samtal på Solidaritetshuset i Stockholm. Med oss är vår internationella gäst, Pat Mooney, pristagare av Right Livelihood Award för sin kamp för att rädda den naturliga genetiska mångfalden av grödor.

Trots att traditionella fröer föder världen och bidrar till ökad motståndskraft inför naturkatastrofer hotas de av utrotning av den stora jordbruksindustrin. Mer och mer ser vi hur frö- och kemikalieföretag inom jordbrukssektorn privatiserar, monopoliserar och kontrollerar fröer genom att patentera och kommersialisera denna källa till liv. Samtalet kommer handla om fröer och civilsamhällets kamp för rätten till lämplig mat.

Tid: 11 november, kl 16:30 öppnar Solidaritetshuset för After Work. Samtalet börjar 17:30.

Plats: Biblioteket Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40, Stockholm

Dryck, lättare förtäring och hantverk kommer finnas till försäljning. All vinst går till FIAN:s arbete för rätten till mat.                     Pat

Pat Mooney

Executive Director för ETC Group. Pat Mooney har mer än 40-års erfarenhet av arbete inom det internationella civilsamhället, med ett särskilt fokus på mat, jordbruk och handel. Mooney är grundare till ETC Group och betraktas som opinionsbildare och internationellt sakkunnig i frågor kring fröer, hållbar utveckling och växtgenetik. Han har tilldelats stora internationella priser såsom Right Livelihood Award, Pearson Peace Prize och Giraffe Award.

HOTL4FS Logo300