Var finns makten över vad vi producerar, säljer och äter i Sverige och Europa idag? Hur kan vi försäkra oss om tillgång till hållbar mat nu och i framtiden, mat som produceras med hänsyn till människor och miljö? Allt fler vill ha maten ekologisk, giftfri och lokalproducerad. Samtidigt som vi efterfrågar ansvarsfullt producerade importvaror. 
Välkommen till en eftermiddag av diskussion kring dessa frågor inom ramen för Matsuveränitetsveckan 2016. 
– Vad är matsuveränitet? Vi presenterar begreppets historia och innebörd, men även kritik. Är det ett begrepp som är bra att använda? 
– Hur ser situationen ut idag i Sverige och Europa när det gäller förutsättningar att producera och konsumera hållbara livsmedel?
– Vad är på gång? Mycket händer nu, inom politiken och organisationsvärlden. Diskussion om vad vi tillsammans kan göra framöver. 

Var: Studiefrämjandets lokaler på Falkgatan 7 i Göteborg
När: Den 19 november kl 14-17
Hur: Anmäl dig gärna i förväg (så vi vet hur mycket fika vi ska ordna) till 
viktoria.olausson@jordensv
anner.se
Vi bjuder på fika under eftermiddagen. Du som representerar en förening eller företag är varmt välkommen att ta med informationsmaterial mm att dela med dig av!
Arrangörer: FIAN Sverige, Framtidsjorden, Latinamerikagrupperna, Jordens Vänner, Småbrukarna, Svalorna Indien-Bangladesh, Afrikagrupperna.

HOTL4FS Logo300FINAL Logga facebook